Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


En mærkesag: Thomas Evers Poulsen

Julemærket 2013 er nr. 110 i en ubrudt række. En smuk tradition, der kom til verden i 1903, hvor postekspedient Einar Holbøll var ved at drukne i julepost på Købmagergades Postkontor.

Samtidig led mange børn af tuberkulose og underernæring - og han fik derfor ideen om et lille støttemærke til gavn for børn i nød. Allerede året efter var det første Julemærke til salg. Det blev starten for de danske Julemærkehjem.
Meget er sket siden 1903, men en ting har ikke ændret sig: Børn har stadig brug for hjælp. I dag er problemerne bare nogle andre. De fire danske Julemærkehjem gør hver dag, året rundt, en forskel for børn der er ensomme, isolerede og udsatte.

Massiv mobning glemmer man aldrig, men man lærer at leve med den, fortæller danser og julemærkeambassadør Thomas Evers Poulsen, der i barndomsårene mærkede, hvad mobning kan gøre. Selv skulle han helt frem til 2005, hvor han i en alder af 27 år, vandt ”Vild med dans” med Mia Lyhne før oplevelserne slap sit tag. ”- Endelig følte jeg mig anerkendt og accepteret”, fortsætter han. "– Og kan jeg være med til at sætte fokus på Julemærkehjemmene, der hver dag betyder en forskel i børns liv, er det en glæde for mig. Selv kom jeg kun igennem, fordi jeg har en stærk familie omkring mig, men hvad med de børn, der ikke har?”.

700 børn får hvert år får et gratis ophold - og Julemærkesagen har i årenes løb hjulpet mere end 70.000 børn i Danmark. Et projekt, der har spredt ringe i vandet - og til resten af verden - hvor 115 lande har overtaget ideen om et lille mærke til godgørende formål.

www.julemaerket.dk


Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.