Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Tag mod nord: Risør

Her skal vi til en af Europas bedst bevarede træbyer. Selvom en stor brand i 1861 gjorde at 248 huse brændte ned, var genopbygningen med til at gøre byen endnu mere charmerende for nutidens besøgende.

Birger Hjelm – arkitekten, der stod bag genopbygningen, satte passeren ned, tegnede en radius på 400 m og gik i gang ud fra tre kriterier; bredere gader, max to etager, og skånende tage ud mod hjørnerne, brandens katastrofale omfang skulle ikke gentages.

Den første bygning, der blev rejst, var hotellet, eller det vil sige, det var en sovesal, hvor arbejderne kunne bo under genopbygningen. Den dag i dag er det stadig en del af byens hotel, samt et af de bedst bevarede træhuse i byen. Hotellet har som en hyldest til fortiden sat mange af værelserne i stand, ligesom de stod i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet, charmerende og fyldt med historie, det har sågar sit eget spøgelsesværelse.

Byen, der ligger lige ved skærgården, rummer dog også mange andre ting. Det er fx her de har et fredscenter, der blev skabt i 90’erne, hvor der var en begyndende nynazisme og via oplysning og skoleture til bl.a. Auschwitz, gjorde de et stort arbejde for at begrænse udbredelsen. Men byen er også berørt af anden verdenskrig og den kolde krig – og midt i den smukke natur, i området Urheia, ligger Festung Norwegen og fortæller sin egen historie. Man har også skabt et stort hummerreservat, hvor bestanden er for opadgående.

Mød nogle af menneskerne, der lever i den hvide by og hør flere af gode historier. God fornøjelse.

Tag mod_nord_Risoer_3_800Tag mod_nord_Risoer_8_800

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.