Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Lørdag markerer dk4 100 året for Titanic


Kl. 18.30 Et titansk aftryk på Belfats 

Kl. 19.30 Legenden Titanic 
Der var 14 danske passagerer ombord på Titanic. Fælles for dem alle var, at rejsen til Amerika skulle være begyndelsen på et nyt kapitel i deres liv. Med udgangspunkt i tre af af de danske skæbner ombordfortæller, forfatter, til bogen Danskerne på Titanic", Michael Müller, om danskernes drømme for 100 år siden. Hans fortælling følges op af Titanic-eksperten Hans Skaarup, der også giver sit bud på, hvorfor Titanics forlis er blevet til en legende i dag.

Kl. 20.00 Ein Untergang – bag om Titanic
Ein Untergang - bag om Titanic" er et lille stykke dokumentarhistorie om den tyske film "Titanic" fra 1943, om bl.a. skuespillerne og den specielle periode i tysk filmhistorie.

Kl. 20.35 Titanic - tysk film fra 1943
Joseph Goebbels var manden, der søsatte filmprojektet Titanic, som udgjorde en del af det nazistiske propagandaapparat. Det blev dog også ham, der senere forbød filmen i sit hverv som propagandaminister.
Det skal man ikke lægge filmen til last. Ser man den som en almindelig blockbuster, vil man kunne genkende elementer fra den siden så berømmede og oscarvindende version af Titanic fra James Camerons hånd.
Ligesom James Camerons film var denne udgave af Titanic på det tidspunkt den hidtil dyreste produktion, dog i Tyskland, hvilket man sagtens kan se på de smukt udførte kulisser og kostumer.
Mange af optagelserne er foretaget på Cap Arcona, en anden Ocean-damper, der i krigens sidste tid blev bombet af RAF med 5000 mennesker der var evakueret fra en koncentrationslejr ombord.

Som historisk dokumentation må man sige, at filmen fejler, dømmer man den derimod efter portrætterne af mennesker på kanten af en katastrofe, rammer filmen bestemt en nerve, hvilket efter sigende var grunden til det endelige forbud.

Man skal ikke glemme, at Tyskland før krigen var stedet, hvor tonefilm blev produceret, og hvor kaliberen af specialeffekts og kameraarbejde var sublimt.
Titanic fra 1943 er absolut seværdig, både som film, for filmens skyld, men også for at mindes, hvad der skete for 100 år siden og de dønninger, der fulgte.

Filmen vises i samarbejde med Gyldendal og "Danskerne på Titanic". Bogen kan købes i dk4 butikken.

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.